11.17.2009

Quake Live Tarzı Oyunlar

Merhabalar, bu yazımda çığır açan oyun Quake Live'a benzer diğer oyunları tanıtıp, eski makalemin bir nevi devamını getirmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi teknolojisi ile yeni nesil oyun tarzını yaratan Quake Live hakkında Nisan 2009 ayında bir makale yayınlamıştım. Id Tech 3 ve OpenArena'nın kodlarıyla hayata geçirilmiş bu baş yapıt, bir browser fps oyunu olup, milyonlarca kullanıcı çekmiştir. Şuanda hala daha beta sürümünde olmasına rağmen fanatikleri her yerde görülebiliyor.

Şimdi gelelim, bu oyun tarzına benzer diğer oyunlara;

Combat Arms - Online FPS Action
Combat Arms, tam olarak browser-based oyun olmasada, Quake Live'a en yakın benzeyen oyun bu. Nexon firması tarafından geliştirilen bu oyun; aynı zamanda da freeware.
Fakat bazı ülkelere servis sağlamıyor. Ülkeye göre değişir bu durum - servisi olmadığı bir ülkede iseniz o yüzden oyuna giremeyebilirsiniz[ "ErrorCode=PI,300022" ] Oyunu indirmek için veya daha fazla bilgi almak için bu adrese gidebilirsiniz: http://combatarms.nexon.net/

America's Army
Amerika'nın askeriyesi için yapılan gerçekçi savaş simülasyonu oyunu "AA", bundan yıllar önce normal kullanıcılarada sunuldu.Bu da teknolojisi browser based olmasada, quake live tarzına yakın oyunlardan.
Aynı zamanda steam destekli bu oyun hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için; http://www.americasarmy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cross Fire
Diğer bedava online oyunlarından olan; Counter Strike'a benzerliliği ile tanınan, Z8Games'in clan ve tournament oyunlarına yeni soluk getirdiği ve fan kitlesinin ise oldukça fazla olduğu Cross Fire'dır.
Cross Fire hakkında daha fazla geniş bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://crossfire.z8games.com/

Eski Makalem için;BURAYA

Browser oyunları listesi için;BURAYA

Multiplayer browser oyunları listesi için;BURAYA

Diğer browser oyunları listesi için;BURAYA
Tıklayabilirsiniz...

Her nekadar hepside Quake Live'a uzak olsalarda, yine de oynanmaya değerler.

İyi eğlenceler,
Orkan ARIKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
back to top