4.06.2009

Ne kadar süredir çalışıyor

Merhabalar,
Bu seferki yazım, gece bilgisayarını "download'a bırakanlar" için... Yüksek MB, hatta GB'a sahip olan dosyalar için özellikle geceleri bilgisayarı "download'a bırakırız".
Bilgisayarın, bizim kontrolümüz haricinde kendi kendine işlem yapmasına bayılırız. Ama bir-kaç gün geçtikten sonra sanki canı varmış gibi, "bilgisayar acaba yoruldu mu ?" demekten de kendimizi alıkoyamayız. İşte bu küçük konuyu bu yüzden açtım. Acaba bilgisayarınız ne kadar süredir çalışıyor ?

Bunu öğrenmek için çok farklı yollar var. Ek bir programla dahi öğrenebilirsiniz. Ama farzedelim, "bunun için de mi bir ek program ?" dediniz. Öyleyse, gelin size programsız, bilgisayarınızın ne kadar süredir aktif olduğunu göstereyim.

Win XP işletim sisteminiz için;

1] başlat > çalıştır > cmd yazın ve Tamam'a basın.

2]Çıkan komut penceresine, yazıları daha iyi görebilmek için;
"color a" ( tırnak işaretleri olmadan )yazın ve klavyeden enter'a basın.
( Yazılar biraz matrix'i andırdı değil mi ? =) )

3]Daha sonra da; "systeminfo" ( tırnak işaretleri olmadan ) yazın ve klavyeden "enter"a basın. Bu komut, bilgisayarınızın bütün özelliklerini ve bütün kimliğini gözler önüne döker. Bizim burda dikkat edeceğimiz satır ise;
"Sistem Çalışma Zamanı: "
işte bu satırın karşısında yazan değerde, bilgisayarnızın ne zamandır açık olduğunu görebilirsiniz.

Win Vista işletim sisteminiz için;
systeminfo komutu çalışmayabilir ama zaten bu komut penceresi ile de uğraşmanıza gerek yok. Ctrl + Alt + Del yapın( yani görev yöneticisini açın ) > "Performans" tabında, "Çalışma Zamanı" yazacaktır.

Hepsi bu... Hızlı "download"lar dilerim :)

Saygılarımla
Orkan ARIKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
back to top