7.01.2009

Microsoft Security Essentials

Merhabalar, Microsoft'un ücretsiz antimalware yazılımı şu sıralar beta yayınında ve test kullanıcılarının indirebilmesi için hazır durumda. Bu yazımda, Microsoft'un yeni güvenlik ürünü hakkındaki görüşlerimi, düşüncelerimi, yeniliklerini, ilk görüntülerini ve indirme linkini sizlerle paylaşacağım.

Microsoft Security Essentials 1.0.1407.00
Microsoft'un bu yeni güvenlik yazılımı, sadece Windows XP, Vista, Windows 7 işletim sistemleri için Amerika, Brezilya, İsrail( İngilizce ) ve Portekiz servislerinde "beta sürüm" olarak yayında. Pek yakında Çin için desteğide gelecek. Türkçe sürümü için şuan belirli bir açıklama yok.

Birazda, getireceği yeni özelliklerden bahsedeyim;
Microsoft Security Essentials( MSE ), sıradan anti-malware programları gibi çalışmakta. Kurulu olduğu bilgisayarda; internetten indirdiğiniz dosyaları yada bir dosyayı belirli bir kaynaktan diğer yere kopyalarken yada bir programı çalıştırdığınızda diğer bir yerdeki yaptığı değişiklikleri izleyerek gerekli korumayı sağlamaya çalışıyor.
İlk önce kurulu olduğu bilgisayara yüklediği "malware-imza" sistemi ile, şüpheli gördüğü dosyayı tarıyor. Eğer dosyanın imzası sistemde yok ise, Microsoft'un "server-based Dynamic Signature" servisine ping atıyor ve bu sefer ordan bu dosyayı incelemeye çalışıyor. Eğer dosyanın imzası, o servistede yok ise ama program dosyayı şüpheli olarak görüyorsa, dosyanın belirli bir kısmını servise gönderiyor ve yüklü olduğu makinada da çalışmasına izin veriyor.



Algorithması düşünüldüğünde diğer anti-malware yazılımlarına göre biraz yavaş olacağı kesin. Ama ne kadar etkili olduğunu bize zaman gösterecek.

Program aynı zamanda "rootkit"ler için de belirli korumayada sahip.

OneCare programından farkı güvenlik duvarının ve yedekleme( backup ) işlemlerinin olmaması. MSE programının tek amacı, sizi malware yazılımlarından korumak.


Programı indirmek veya geniş bilgi almak için > TIKLAyın





Son söz olarak, programın ne kadar iyi olduğunu şuan tartışmak profesyonelliğe yakışmaz, çünkü program daha beta yayında. Eminimki daha fazla geliştirilecektir.
Hepbirlikte zamanla göreceğiz.

Saygılarımla,
Orkan ARIKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
back to top